Žabice - Frogs

Temelj delovanja naše pametne hiše

Kaj je žabica?

Srce sistema, ki tiho, varno in varčno izvaja vse, kar domišlija dopušča. Nameščena je v podometno dozo, priključena na napajanje 230V in ostale namenske priklope. Na sami žabici so zraven vrste namena označeni tudi izhodi (priključki za luči, vtičnice, el. ključavnice, motorje okenskih senčil) ali vhodi (priključki za stikala, senzorje, tipala) — Primer: Zatemnilnik z 1 izhodom in 3 vhodi je označen D1-3.

Žabica vklaplja, izklaplja, spremlja vrednosti in pridobiva komande iz sistema žabic, katere so povezane v brezžičnem frogblue-Bluetooth omrežju in med seboj ustvarijo tako imenovane "virtualne kable". Vsaka žabica je tudi ponavljalnik (repeater), tako z več žabicami v objektu hkrati širimo domet vseh komand. Ker so žabice pametne, v objektu ne potrebujemo centralne enote ali kabineta, saj se vsa logika izvaja na vsaki žabici. Vsa Bluetooth komunikacija v sistemu je dodatno kriptirana z lastno enkripcijo (128-bit). VDE certifikat zagotavlja požarno in električno varnost žabic, ter učinkovito delovanje.

Vrste žabic

Preklopnik (Actuator)

Omogoča vklop/izklop luči ali drugih naprav do 400W moči izmenične napetosti 230V. Vključuje logični modul, časovne funkcije, merjenje moči in detekcijo kratkega stika. Verzije preklopnikov: A1-0, A1-1, A1-3, A2-2

Zatemnilnik (Dimmer)

Omogoča vklop/izklop, ter postopno osvetlitev ali zatemnitev luči do 300W izmenične napetosti 230V. Vključuje logični modul, časovne funkcije, merjenje moči in detekcijo kratkega stika. Verzije zatemnilnikov: D1-0, D1-3, D2-2

Rele (Relay)

Omogoča kontrolo električnih žaluzij/rolet, drugih motorjev in naprav do 1200W izmenične napetosti 230V. Vključuje logični modul, časovne funkcije, merjenje moči in detekcijo previsokega električnega toka. Verzije relejev: R2-2 in R2-2-PF (breznapetostni izhodi - "potential free")

Vhodi izmenične visoke napetosti (Input)

Omogoča dodajanje gumbov, stikal in drugih senzorjev na delovni izmenični napetosti 230V, za kontrolo vseh drugih komponent Frogblue Bluetooth sistema. Vključuje logični modul in možnost časovnih funkcij. Verzije: I3 in I5 (3 ali 5 priklopov)

Vhodi nizke enosmerne napetosti (Contact)

Omogoča dodajanje nizkonapetostnih stikal, preko 5 vhodov. Vključuje logični modul in možnost časovnih funkcij. Verzije: C5 (230V), C5-Bat (Baterijsko napajanje 3V)

Kontrola vhodnih vrat (Entry)

Omogoča kontrolo 12V elektronskih vhodnih vrat ali motoriziranih ključavnic z tremi priključki za detekcijo pozicije vrat, gumbov/stikal, v dveh galvanskih krogih. Vključuje logični modul in možnost časovnih funkcij.

Sistemska ura (Clock)

Ponavljalnik signala v sistemu frogblue, ki ima integrerano sistemsko uro in omogoča časovno medpomnenje v času električnega izpada do 120h (5 dni)

Odstranjevalec interferenc (Connect)

Odstranjuje odvečni tok/napetost v vezju. Omogoča popoln izklop LED žarnic, ki v običajnem krogu po izklopu še rahlo žarijo. Uporaba v kombinaciji z Zatemnilnikom.

Napajalnik LED trakov (Strip120e)

Nudi možnost neomejene kontrole LED trakov RGBW (Rdeča, zelena, modra, bela) do maksimalne moči 120W. Napaka se s pomočjo 12V ali 24V zunanjega enosmernega napajanja.

Vrste kock

Senzor gibanja (Motion)

Senzor gibanja, ki zaznava premike s pomočjo pasivne IT tehnologije (PIR). Opremljen je še z temperaturnim, svetlobnim in bližinskim (proximity) senzorjem.

Zaslon (Display)

8,9cm (3,5") zaslon na dotik za npr. kontrolo luči, žaluzij, ogrevanja in postavljanje različnih scen. Vključuje tudi 2 nizkonapetostna priključka za dodatna stikala, bližinski (proximity), svetlobni in temperaturni senzor, ter mikrofon, zvočnik in časovni medpomnilnik. Zaslon je tudi WLAN prehod v internetno omrežje.

Dostop (Access)

Kontrola dostopa v zgradbo ali izvrševanje drugih ukazov s pomočjo PIN kod, preko steklenega zaslona na dotik. Vključuje bližinski, svetlobni in temperaturni senzor, ter časovno medpomnjenje, 1 nizkonapetostni priključek in 1 visokonapetostni (230V) priključek za stikalo.

Kontrola ogrevanja (BoxHeat)

Kontrola do 11 različnih krogov ogrevanja ali prostorov, nastavljenih preko klasičnega ogrevanja z radiatorji, električnimi radiatorji ali talnega ogrevanja. 5 povezav je lahko priključenih direktno na kocko, ostali se lahko povežejo v sistem prek drugih žabic v bluetooth omrežju.

Kontrolna plošča (Control)

Univerzalna kontrola frogblue sistemov s pomočjo 12 tipk na dotik. Vključuje še en nizkonapetostni vhod, izhod napetosti 230V, ter svetlobni, temperaturni in bližinski (proximity) senzor.

Dodatna oprema

Upravljalec (Key)

Omogoča kontrolo celotne hiše s pomočjo enega gumba. S pomočjo prepoznavanja prostorov, gest in števila pritiskov, lahko izvrši samo en specifičen ukaz npr. vključi luči v dnevni sobi.

Povezovalnik (Link)

V obliki usb ključa omogoča konfiguracijo in kontrolo frogblue komponent preko Windows računalnika. V drugem načinu delovanja služi kot serijski vmesnik za integracijo zunanjih rešitev in naprav.

Sobni senzor (RoomSense)

Meri temperaturo, vlago in svetlobo. Vse meritve so na voljo kompletnemu frogblue sistemu, kar omogoča natančno kontrolo npr. ogrevanja, žaluzij in alarmov. Ima baterijsko napajanje.

Multi senzor (MultiSense)

Meri temperaturo, vlago, zračni pritisk in svetlobo. V njem so nameščeni magnetni kontakti, ki lahko spremljajo odpiranje vrat ali oken. Vse meritve so na voljo kompletnemu frogblue sistemu, kar omogoča natančno kontrolo npr. ogrevanja, žaluzij in alarmov. Ima baterijsko napajanje.

Regulator za ventil (ValveDrive)

Termoelektrični pogon za odpiranje in zapiranje ventilov ogrevanja ali hlajenja. Obstaja v različicah dovodne izmenične napetosti 230V ali enosmerne 24V.

Frogblue Prezenter

Prezenter je kvalitetno in kompaktno narejena naprava, ki s pomočjo 11 vgrajenih žabic in kock omogoča celovito izkušnjo in prikaz delovanja sistema frogblue. V pomoč lahko pride pri prezentacijah in demostracijah pri strankah ali partnerjih. Na voljo tudi na izposojo.

Produkti v razvoju

Pri frogblue konstantno razvijamo nove produkte in storitve, ki višajo udobje vašega doma. Za predloge in ideje smo vedno odprti. Več informacij o produktih v razvoju se nahaja na frogblue strani v angleškem jeziku: Frogblue Products